Tuesday, 13 November 2012

Tutorial : Simple Blockqoute


hai korang

hari ni tetibe terlebih rajin nak buat tuto about blockqoute ni..
blockqoute mcm ni hah 
Hai im Isha . Tuh nama gedik , nama tak beberapa gedik aRisha :)
nama takde gedik nik nur arisha 
lol.. mengarut sudah .
tapi tuh jenis blockqoute yg lain , bukan yg jenis simple...

lets do the tutorial 

1- dashboard -> template -> edit html -> prooced -> tick  Expand Widget Templates. 
2- tekan ctrl f (serentak) untuk memudah kan korang cari kod ni
.post blockquote {
3- jumpa ? ok bagus ! now korang pilih lah blockqoute mana yg korang nak guna k 
dah pilih copy and pastekan di bawah kod yg korang cari tadi ya

without background 
contoh 
border: 4px
dotted #fbd5dd;
padding: 7px;  }
 with background
background: url(http://3.bp.blogspot.com/-q7i_-ym1n3Y/Tu6rjg6xsbI/AAAAAAAADmY/0gFN3QO8WJ8/s1600/pinkvintage.png);
border: 4px dotted #fbd5dd;
padding: 7px;
}
4- preview kejap , kalau menjadi save ya :)

NOTE
 purple - kalau tak suka dengan ketebalan border yg isha bagi tuh , tukar lah ek 
biru - warna border korang . boleh tukar warna DI SINI
pink - kalau tak suka dengan background yg isha kasi , boleh lah cari mana2 background yg korang suka ek. 

hope menjadi 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment