Tuesday, 13 November 2012

Tutorial : Post Title and SideBar Bershadow


haip !!!

ok now , isha nak ajar cara nak shadow kan tulisan dekat sidebar and post title :) 
follow this step !!!

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed -> tick expand widget template 
2- tekan ctrl f (serentak) untuk cari kod ni 
h3.post-title {
kalau tak jumpa , boleh cari kod ni juga 
 .post h3 {
3- dah jumpa ? bagus ! now copy pula kod ni then pastekan di bawah kod yg korang cari tadi ya
 text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
untuk sidebar nya pula , cari code ni h2 { ,
then copy pula code ni  text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF; then pastekan di bawah kod tuh ya :)

4 - preview kejap , kalau menjadi cepat2 save !

warna shadow boleh ditukar DI SINI 

NOTE
 bagi sesiapa yg tak jumpa dua2 kod tuh , boleh cari h3 
then pastekan kod  text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF; ni k .
effect nya tulisan di post title and sidebar korag akan bershadow dengan warna pilihan korang :)
preview kejap , kalau jadi save

hope menjadi 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment