Sunday, 24 August 2014

jangan baca sebab tak ada tajuk


 

ya tuhan
dah berkurun aku tak update blog
buka tu kadang kadang

aku tak tahu apa cerita tentang dunia blog ni
masih aktif macam dulu ataupun hurm ntah la
tapi apa yang aku tahu , aku nak juga update. 

dalam hidup ni , masing masing ada cerita hidup sendiri
aku pun ada cerita hidup aku sendiri
yang aku jarang cerita pada orang 
kenapa ?
mungkin sebab pengalaman lalu buat aku serik untuk percayakan orang

aku keliru dengan diri aku
aku cakap aku tak suka dia 
tapi suatu hari aku nampak dia jalan dengan orang lain
sebelum ni pun sama tapi waktu tu aku buat dont know je
tp sekarang aku upset gila 
aku masuk bilik menangis
tapi takde la menangis teruk mana 
aku keliru

bila orang yang kita sayang berada jauh
mesti la rindu 
rindu aku pada dia dah menggebu
bila dia nak call aku ?
hampir tiga minggu aku tak dengar suara dia 
aku rindu kau sahabat

bila orang ego sama tinggi
bila bertikam lidah
masing masing tak nak kalah dengan ego
jadi ia berterusan
sampai aku mengalah sebab aku tahu dengan cara tu aku nampak matang
biar la...

akhirnya ... kini ikatan tali kian terjalin erat kembali
kini aku tahu hikmah di sebalik perselisihan itu
terima kasih tuhan 

hubungan dengan keluarga memang takkan putus
tapi kalau semua dalam tu ego tinggi menggunung
bila bergaduh aku berani kata ia akan terlerai
maaf 

semua ni nanti 
jadi pengajaran dalam hidup
 
 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !