Sunday, 18 November 2012

Tutorial : Link Hover (garis putus putus)


hai 
mcm biasa , pukol 1.39 ni bukan waktu tidur untuk isha..
haha

ok.. nak tak link hover mcm isha ni ?
bila korang letak je cursor dekat link dalam blog isha , 
keluar mcm garis putus putus 
nampak tak garis pink tuh ?
tuh lah yg teman nak ajar kome semua ni..

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed 
2- tekan ctrl f (serentak) untuk cari kod ni
a:hover {
3- now copy kod ni then pastekan di bawah kod yg korang cari yadi
*untuk copy kod ni , high-light kod , then tekan ctrl c (serentak)
 border-top: 2px dashed #ffffff; border-bottom: 2px dashed #ffffff;
4 - preview kejap , kalau jadi save !

NOTE 
orangge - tukar lah ikut suka hati korg . tp jangan lah besar sangat
pink - warna link hover tu . nak tukar KLIK SINI

hope menjadi

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !