Wednesday, 15 August 2012

When I Miss You ...



When I Miss You

kebetulan aku dengar tentangmu
adakah khabarmu baik?
kurasa kau baik-baik saja
lega rasa di hati, kau nampak gembira

ku kira kau masih derita lagi
dengan rasa berbaur di hati
hampa di hati
ku terus teringat dalam kenangan lepas

semakin ku hanyut di malam yang larut
tanpa sebab ku makin rasa sedih

bila kumerindukanmu
bila ku lebih memikirkanmu
ku terbaring kosong~
akhirnya tak bisa tidur

meski kumerindukanmu
meski ku banyak memikirkanmu
aku tak apa-apa~
asal saja kau bahagia

ku rasa bagai terapung di awan
ianya masalah yang tak perlu pun penyelesaian
bak mimpi semalam, bila ku bangkit semua bertabur
bila cuba kudekati kau terus saja menjauh, mengapa kau terus saja menjauh

kala ku bersamamu sebelum kau berlalu pergi
kerana sepenuh dayanya kau kucintai
jadi aku tak sesali
ku percaya satunya insan buatmu adalah diri ini
tapi bukan begitu rupanya

jalan untuk menghantarmu yang kuambil, kopi yang bersamamu kunikmati
buku yang sama kita baca, drama yang kita tonton bersama
aku amat merindui perkara ini semua

ayat diaatas isha ada edit sikit :))penggunaan bahasa dia je isha edit :))
kenapa kejap pink kejap biru ni ??
hahah.. adalaaaaah :3

hmmmm......
k la... bye XD

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tuesday, 14 August 2012

Pesanan Kepada Pengguna Twitter



holla

hari ni isha tak pergi sekolah lagi :)) 
sakit tekak.. pening.. dan mengantuk.. lol

firtsly , sebelum isha mula apa... isha minta maaf dulu :)) 

ok... 
entry kali ni bukan nak bagi korang yang membaca ni sakit hati...
tapi.. ini hanya teguran dari isha...
daripada orang lain kutuk belakang2.. baik isha share dekat blog ni..
sekurang kurangnya boleh jadi pengajaran untuk kita semua...

sebenarnya isha nak komen sikit apa yang korang tweet dekat twitter tuh...
ya, isha tahu kita bebas untuk tweet apa yang kita suka...
tapi pernah ke korang fikir apa yang orang akan cakap pasal tweet korang tuh ??

1 - "aku baru lepas nangis.. sedih laaaa"

tengok ayat dekat atas tuh...
ayat tuh dah selalu sangat isha nampak dekat twitter...
perlu ke korang bagitahu yang korang lepas nangis ?
untuk apa korang bagitahu tentang tuh ?
sebab nak tarik perhatian ?
hahaha...
publisiti murahan !!!

mungkin dia ingat dengan tweet macam tuh orang mudah kasihan dekat dia..
then ramailah yg reply tweet dia tuh...
tanya dia kenapa nangis ?? siapa buat ??
then dia jawab.. baru lepas gaduh dengan bf...
huh...
macam apa je...
seriously isha cakap... isha tak suka k...

2 - "aku rindu dia la... bila dia nak on ni... haih"

 tak payah cakap la... hari2 keluar ayat ni dekat TL isha...
haih..
kenapa isha tak suka ayat ni ??
bukan sebab apa...
bila korang tweet ayat ni... then tentu ada orang reply nak tanya siapa..
time tu lah korang tergedik gedik nak sembunyikan siapa yang korang maksudkan..
lahai...
haha.. menyampahnya isha tengoook.... 
then satu lagi... mesti ada orang syak something dekat korang...
tak pasal2.. fitnah terjadi... 
tak ke dosa ??
haih... 

3 - "aku tahu aku comel - *picture* 

-___-
kalau dekat facebook...
ayat nya macam ni 
"saya tahu saya buruk... tak secomel korang... hmm.. kalau suka like.. kalau tak suka tak pe..."
hahaha...
tapi kalau dekat twitter terbalik lah pula..
syok sendiri katakan...
yang dekat facebook tuh bagus sebenarnya..
sebab dia merendah diri..
tapi tak perlulah sampai mengutuk diri sendiri...
itu dinamakan mengutuk ciptaan Allah SWT ...

isha minta maaf apa yang isha cakap tuh... isha bukan nak bagi korang terasa tapi nak bagi korang tahu apa sebenarnya orang cakap di belakang korang... so korang dah tahu... hope lepas ni hati2 ya nak tweet tuh.. orang zaman sekarang ni.. buat baik pun salah... buat salah lagilah salah... haih... 

 nasihat isha...
kalau korang rasa ada yang kutuk korang dekat twitter.. tp dia tak mantion pun nama korang tapi korang tahu ia ditujukan buat korang...
please... jangan terasa...
think positif ok...
cuba korang fikir positif...
"eh... macam perli aku je ni.. haha.. tak kan nya.. mybe untuk orang lain kut.. lagipun dia tak mantion pun siapa... so buat apa aku nak perasan... "
kalau korang fikir macam tuh... tak delah korang rasa gelabah dan sakit hati ...
:))
ingat k.. always think positif walau apa keadaan sekali pun...

isha selalu cakap macam ni 
" orang yang bijak , akan sentiasa think positif , perfikiran luas dan berfikiran di luar kotak !!! aku lah orang tuh !!!"

korang nak cakap isha ni perasan ke apa ke.. tak kisah lah..
haha..
ayah isha selalu hantar isha pergi dengar motivasi...
salah satu motivasi yg isha ingat...
yg cikgu tuh cakap..
kalau kita nak berjaya dalam ... kita kene yakin apa yg kita buat..
always yakin apa yg kita buat dan kata dalam hati "AKU TAHU AKU BOLEH BUAT !! AKU BOLEH !! AKU BOLEH !!! AKU BOLEH !!!!"
itu yang selalu pegang since keluar dr motivasi tuh...
harap apa yang isha bagitahu ni berguna pada korang yang membaca :))

NOTA KEPALA LUTUT 

isha nak selitkan kpop sikit..
hihihi ^^

about my BEAST :))

tengok video ni...


apa yang isha nak cakapkan dekat sini...
ialah...

B2ST memang friendly guuuy...
isha dah tengok banyak konsert dorang...
memang friendly lah... 
:))

im happy with you guys :)) 

k la... sampai sini je k
panjang2 takut penat pula korang baca :))
hehe..
byebye

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Monday, 13 August 2012

www.playb2st.com



annyong !!!
hollla !!

dah lama sangat isha tak update about kpop kan...
im still k-popers k...
:))

tengok picture dekat atas tuh...
yeah !!
that my boys...
BEAST 
or 
B2ST

to all b2uty... mesti semua dah tahu kan tentang album terbaruu b2st kan..
album yg ke-5...
dalam album kali ni ada 6 lagu terbaru...
iaitu 
1- beautiful night 2 - midnight3 - its not me 4 - when i miss you 5 - the day you rest 6 - dream girl  
dalam 6 lagu tu.. isha paling suka midnight , beautiful night dan when i miss you :))
try korang buka link ni 

siapa yang b2uty tuh mesti tengah menjerit kan sebab tengah tengok gambar nih kan...


*yang ni korang ignore kan kejap k :> *

korang ada nampak tak tanda + dekat setiap idol ??
try tekan salah satu daripadanya :))
contoh la isha tekan bias isha punye.. Doo Joon XD
nanti dia keluar macam ni 


arrrrghhh !!!!
hahaha
walaupun hanya gambar.. hahhaha

korang ada nampak tak yang bulat2 tuh ?
cer tekan.. nanti keluarlah gambar2 about album terbaru dorang...

tengok bawah tuh...
ada acc twitter dujun laaa
isha dah lama follow :))
korang bila lagi ?? XD

try korang tekan nama nama yang ada dekat atas tuh...
nanti keluar lah gambar yg macam ni juga :)))

kalau tekan gi kwang nanti keluar macam ni 


kalau tekan jun hyung punye nanti keluar macam ni 


try tekan dong woon punya pula....
lahai... act bagi isha.. dia punye pic lah paling mengancam...
huhuhu
comel je maknae kita sorang ni...


jom kita klik nama yo seop :)))
pandai ke main gitar ?? XD 


jangan lupa tau tekan nama hyun seung juga... :> 
jangan lupa tekan yg bulat tuh k ...

fuhh.. finnally.. siap juga uploads gambar ni.. dah la looding dia lambat 

isha tahu isha lambat update about it...
time album ni keluar time isha tengah exam.. 
mana sempat nak update ...
soo..
isha ambil keputusan update lepas exam :)))

hope korang bahagia dengan entry kali ni XD

mau tolong mama isha dekat dapur la...
k la.. bye...

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Friday, 10 August 2012

Yes !!! I wish my blog have tutorial :> exam dah habis :> Raya :>



hello semuaaaa

tengok title....
haha... macam macam tajuk ada... hahaha

now.. barulah boleh update blog dengan tenang...
sebab......
EXAM DAH HABIS !!!!

isha dah tak nak cakap about exam yang dah lepas ni...
seram je.. haha

isha ada lagi 2 exam.. 
bagi pelajar bukan krk just satu je lagi exam..
iaitu exam akhir tahun..
budak krk ada exam krk lagiiii
haih.. serabut otak je..
lol

from malam ni... isha dah boleh enjoy..
dah tak payah nak serabutkan kepala untuk baca buku , pegang buku dan tengok buku..
haha
enjoy je...

raya dah nak dekat...
malam lailatu qadar :'D
jum sama sama kita buat nak ??
manalah tahu kaaaan....

isha ingat... lepas ni.. isha nak adakan tutorial dekat blog isha la...
isha nak bantu kekawan isha yang tak tahu macam mana nak edit blog...
memandangkan isha dah tahu ataupun dah pro kot ... *haha* about edit edit blog ni...
so apa salahnya isha ajarkan kaaaan....
tak elok kedekut ilmu... 
:D

tak tahu bila... 
tapi insyaallah akan ada :) 

k la.. stop sampai sini kejap...
nak buat entry lain :) 
bye..
jumpa dekat entry lepas ni XD

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Saturday, 4 August 2012

Exam !!! Oh Tidaaaaaak !!!!



hoolllllaaaaaa

arrrrggggghhh !!!
sakit otak tahu tak !!!
baru je minggu lepas habis exam for krk ... n now.... exam for ujian penilaian pula...
arrrghhhh
apelah nasib kami sebagai budak krk ni..
huhu..
hidup ini hanya ujian ujian ujian ujian je !!!!

ok.. ujian kali ni.. isha nak target 5 A je...
sebab... isha yakin yang BM , SEJARAH , GEOGRAFI , AGAMA dan KEMAHIRAN HIDUP isha boleh dapat A ... amin....
semoga isha capai target target ni...
how about ENGLISH ? SAINS ? MATHEMATICS ?
hahaha... isha buat lawak ke ape ni ?
hahaha
english nak dapat A ? mimpi jela.... hahaha...
english markah paling ok pun 60 je kut.... tuh pun time krk bila ntah...
B jarang dapat... or tak pernah dapat...
now...  you all already know that im not good in english subject...
huh... sedih tahu tak bila tak reti BI ni... nak speaking face to face susah.. tapi kalau speaking in twitter.. ok pula.. hahaha...

how about sains and mathematics ?
sains... isha hanya target B je... kenapa B je ? entah la... haha... isha pernah lah jugak sanis dapat A.. tuh pun dalam krk juga... hehe
mathematics ? ... hmm nak dapat A macam mana kalau apa yang cikgu ajar hanya 50 peratus je faham.. yang tak faham tuh.. time nak dekat exam baru fahamkan... haha...

hmmm.. macam mana lah isha tahun depan ni...
tahun depan dah lah nak PMR... 
macam mana isha nak dapat straigh A's ?
hmmm...

now... nak sambung study...
:))
hope lah tak jadi mcm ni 

good luck for me :)
i can do it ! 



look !!!
im study k :P


bye.... study timeeeeee
huhuhuhu


Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Wednesday, 1 August 2012

Tell Me Why ? Why ? Why ? OGOS So Cruel !!!



holla to you all
arrr
miss gile nak update blog !!
dah lama tak update...
:)

isha busy la...
busy dgn ujian krk 3 minggu lepas dengan buat folio sejarah...

now.. dah bulan 8...
assigment bertambah kooot
berganda ganda pulak tuuuh

bulan 8 ni....
.
.
.
oral bi 

oral bm

folio sivik

EXAM 

kerja sivik 

adoiii

yg 4 atas tuh ok lagi...
tak kesah sgt..
yg kesah giler22 ni yg kerja sivik  tuh...
adoii...
mau tak tercabut jantung bile dengar ...

cikgu sivik isha ... dia main pilih je untuk jadi calon wakil kelas...
ni macam nak praktis cara mengundi la..
sebab tuh cikgu main pilih je siapa wakil rakyat tuh..
konon ye la.. haha

ada 4 orang cikgu pilih..
2 lelaki.. 2 perempuan...
lelaki... cikgu main pilih dekat senarai nama... 
iaitu ...
danish dgn 
muqri

budak depan rumah isha kooot ..
muqri tuh...
hahaha
mula2 dia kene pilih tergelak sakan lah isha dgn wafa..
hahaha

lepas tuh.. time ni isha paling takut...
time cikgu nak buat pemilihan wakil calon perempuan...

tp.. sebelum tuh.. isha ada cakap dekat wafa...
"aku rasa.. aku terpilih lah rasanya... sebab nama aku macam pelik.. hahaah NIK NUR ARISHA "

lepas habis cakap dgn dia... isha tengok cikgu...
cikgu cakap cikgu nak pilih nama yang sama macam anak cikgu la..
time tuh isha dah lega sikit..
haha.. yelah... isha rasa bukan isha...

"NIK NUR ARISHA... siapa ? nama dia sama macam anak cikgu... Arisa"

adooii..
mau tak terhenti nafas isha time tuh...
nama isha kot... nama isha !!!
arrrrrr

tak nak tak nak tak nak !!!
tak nak !!
huhu

tengah isha tulis ni.. terasa nervous...
huhu

oral BM no satu esok...
oral BI tadi pun no satu...
lepas tuh.. kene jadi wakil calon...
haih..

hari jumaat cikgu suruh calon2 ni buat speach dekat depan ...
adoii..
isha dah la fobia bila kene cakap sorang dekat depan kelas tuh...
hmmm

doakan yang terbaik buat isha

huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu


ya ALLAH ...
kau permudah kan la segala urusan ku di bulan ogos ini ya ALLAH...
kau lancarkan lah segala nya ya ALLAH 
amin amin amin ya rabbal alamin .... 

NOTA KEPALA LUTUT 

oit oit...
dah dah..
lupekan cerita tak beberapa nak sedih dekat atas tuh..
hahaha

now... dengar tak lagu dekat blog isha ni ??
best kan ??

lagu WHEN I MISS YOU
from B2ST ...
lagu baru diorang k
dalam album midnight sun :)


k la...
isha duk update blog ni...
forum untuk oral bm esok tak siap2 lagi ni.. hahaha
semangat berblog tahu tak :)
bubye...
miss korang :)

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !