Tuesday, 20 November 2012

Tutorial : Letak Gadget Melukis Dalam Blog


hai semua...

ok.. now isha nak ajar buat yg macam ni 
then letak dalam blog korang ^_^


cara letak dekat sidebar
1 - dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript
2 - copy code ni then paste ke ruang html tu
*untuk copy , high-light code then tekan ctrl c (serentak)
<object data="http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//3768/3768733_paint_www.swf" height="340" type="application/x-shockwave-flash" width="480"> </object>
3 - save !

cara letak dalam entry 
1 - dashboard -> post -> new post -> html
2 - copy kod ni then paste kan di ruang html tuh *jangan delete apa yg ada dekat ruang html tu
*untuk copy code , high-light code then tekan ctrl c (serentak)
<object data="http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//3768/3768733_paint_www.swf" height="340" type="application/x-shockwave-flash" width="480"> </object>
3 - compose and tulis lah entry korang macam biasa ... 

seelok nya letak dalam entry bende alah ni tau..

hope menjadi

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tutorial : Create A Polls For Blog


hai anak anak
*sejak bila aku bersalinkan korang -,-lll

ok.. now isha nak ajar camne nak buat polls dalam blog .
polls ? what ? macam ni la
dengan bende ni orang boleh komen pasal blog korang

jum buat !

1- KLIK SINI ! wajib !
2- ikut apa yang gambar ni cakap
1) isi tajuk yg korang suka 
2) isi lah yg macam dalam gambar tuh. ikut suka hati nak letak ayat apa 
3) korang boleh ubah font , lebar , background colour etc . preview dekat tepi tuh . nampak tak yg hitam tuh ? tu preview
4) lepas dah puas hati , tekan bende tuh 

3 - ikut gambar bawah ni
kalau nak yg jenis 1.b tekan "drop down box
copy code tu 
kalau nak yg mcm 1.b yg ni , tekan "tower box"
copy code tu 

cara nak pasang 
1 - dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript
2 - paste kan code yg korang copy tadi dekat ruang html
3 - save

tada.. dah siap.. check blog korang.. try lah vote 

hope menjadi

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Beza Antara Suka Dan Cinta


*the picture so hot right ?*

bagi korang cinta dengan suka tu sama ke ?
act lain gila !
memang lain...
i dont know how to explain..
so baca je lah bawah ni ^_^

Di hadapan orang yang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang 
tapi
di depan orang yang kita suka hati kita akan gembira

bila kita tengok di dalam mata orang yang kita cinta , kita akan jadi kaku
tapi
kalau kita tengok di dalam mata orang yg kita suka kita akan tersenyum

di depan orang yang kita cinta , lidah kelu untuk berkata kata
tapi
bila kita berdepan orang yg kita suka , lidah bebas untuk berkata kata

di depan orang yang kita cinta , kita akan menjadi malu
tapi
bila kita di depan orang yang kita suka , kita akan jadi diri sendiri 

bila orang yang kita cinta menangis , kita pun akan turut menangis
tapi 
bila orang yang kita suka menangis , kita akan berusaha untuk membuat dia tersenyum

bila di depan orang yg kita cinta , kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang jika si dia akan terasa
tapi
bila berdepan dengan orang yg kita suka , kita terlalu mudah untuk berterus terang sebab kita yakin yang terus terang ni paling baik untuk menjaga hubungan 

sambil korang baca ni , ada tak korang terbayangkan "someone" ?

Kalau dah sayangkan someone tu mohon pesan dekat hati. Jangan terlampau sayang sangat dekat dia. Nanti hati kita menangis sebab dia :') 
p/s - hmm..ternyata kau bukan orang yg aku suka , tp orang yg aku cinta  

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !