Saturday, 31 March 2012

Happy Belated B-day To Gi Kwang OPPA !!!!



ASSALAMUALAIKUM
안녕
PEACE BE OPEN TO YOU 

isha tahu dah terlambat nak wish kat gi kwang kat blog isha nih..
tp... isha nak wish gak

GI KWANG OPPA !!!!!!!!
HAPPY B-DAY !!!!!!!
HAPPY B-DAY !!!!!!!
SAENGIL CHUKA-HAMNIDA OPPA !!!!
I WISH YOU SUCCES IN YOUR LIFE ....
I WILL SUPPORT B2ST FOREVER !!!
FOREVER B2ST !!!!
B2ST IS THE BEST ..
BEST IS THE B2ST !!!
yeah ....

난 널 사랑해



saranghae B2ST !!!

BYE !!!

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tuesday, 27 March 2012

Best Song On My Blog !!




ASSALAMUALAIKUM
안녕하세요 
PEACE BE OPEN TO YOU

hyep korang...
isha tak tahu nak post ape kat blog nih....
dah bape hari dah isha x buat entry kan ??
no story to tell ...

ok la... isha dah kehabisan idea untuk menulis entry...
hehe....
ok.. isha nak listkan sound background yg pernah isha gunakan sepanjang isha berblogging nih...
kebanyakkan nye lagu korea... ngeee
layan jela ek...

B2ST songs :-
  • FICTION
  • BAD GIRL 
  • BEACUSE OF YOU 
  • I KNEW IT
  • WHEN THE DOOR CLOSE *only DuJun (my bias) and DongWoon ( hubby aimie)
  • SHOCK
  • ON RAINY DAY *right now on my blog 


FT ISLAND songs  :-
  • HELLO HELLO
  • LOVE LOVE LOVE
  • DISTANCE


U-KISS song :-
  • 0330


lagu MELAYU :-
  • OMBAK RINDU *Hafiz n Adira


ok... sekarang i love on rainy day song...
best !!
feel kot bile dgr lagu nih..
sedih je 
menusuk kalbu ^^
hehe.... 
sanggup bukak blog tiap22 hari sbb nak dgr lagu on rainy day kat blog isha...
haha...
bkn x nak dgr kat utube...
tp.. lambat la...
tersekat sekat la...
kalo dgr kat sini... lancar je
nak download lagu nih kat dlm phone...
tp... masalahnye..
phone x pernah on dr bulan satu lagi....
mcm mane tuh ... haha
malas lah nak on phone... takot nnt kedit habis... ^^

knp lagu melayu satu je ??
hoho.. sbb ..
entah la..
letak lagu tuh pon sbb time tuh tgh blogwalking.. tetibe blog tuh letak lagu ombak rindu..
isha ckp arr dlm hati...
*best gak lagu nih.. ok gak kalo letak lagu nih kat blog aq*
from situ lah isha minat lagu ombak rindu....
lagu die je best..
citew die x best !!
hehe

ok... saya budak BEAST dah ketagih lagu ON RAINY DAY !!
YEAH !!
AWESOME !!!
FOREVER BEAST !!!



NOTA KEPALA LUTUT 
errrmmm...
mls nak bagi link lagu kat atas tuh...
leceh arrr
cari arr sendiri kat youtube ek 

bye 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Monday, 26 March 2012

BEAST Unveiled Red And Black CFS !!



ASSALAMUALAIKUM
안녕하세요 
PEACE BE OPEN TO YOU 

just check this out MV of BEAST !!

   





that all...
bye :)

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Saturday, 24 March 2012

Betul Ke Salah Seorang Ahli Beast Dah Kahwin ??!! OMG !!!




ASSALAMUALAIKUM
안녕 
PEACE BE OPEN TO YOU 

ARRGGHH!!!!!!!!
NAK JERIT KUAT2!!!!!!!!
ARRGHHH!!!

okok... lek lu lek lu
haha...
errr...
betulke salah seorang member BEAST dah KAHWIN ??
tak kan..
isha x caye...
bende nih isha dengar from member isha..
die kate die tahu thn lepas...
OMG !!
kalo DuJun yang kahwin ...
melepas lah isha... huhu

betul ke x gossip tuh ???
huhu
isha tahu bende nih dah ketinggalan ..
but.... i need to know...
terkejut gile babun arrr...
aimi lagi arrr..
tergelopong terus...
"jangan lah dong woon aq... jangan la..... die muda lagi untuk kawen.... die tunggu aq....
aq harap bukan die.... aq tahu don woon tunggu aq ..... "
cam sengal je kawan aq sorang nih...
hahaha

kalo betol salah sorang dari dorang tuh dah kahwen...
asal dorang sume tinggal kat satu asrama...??
mesti yang kahwin tuh duduk berasingan kan ???
lagipon.... isha tengok.. muka dorg sume tuh... 
cam muke22 yg blom kahwin...
harap22 betol.. 
ngeee...

kalo sesaper tahu.. please gi tahu ye...
nak tahu gegile nih...
soal hidup ngan mati !!!
haha
please gitahu ya ^^


내가 사랑하는  BEAST !!!
that all
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Wednesday, 21 March 2012

BOYS ... TAKE NOTE !!!



ASSALAMUALAIKUM
PEACE BE OPEN TO YOU

HYEP !!!
tadi lepas balik tusyen.... isha tengok kat skola , abg22 n kakak22 dtg skola for ambik result SPM...
harap result sume comel22 nye....
hwaiting !!!!

ok....
TO ALL BOYS/ ABANG/ PAK CIK/ UNCLE/ ADIK LELAKI/ ANAK SEDARA LELAKI/ SEPUPU LELAKI/ ATOK/ OYANG errr...
senang cite ...
LELAKI SELURUH DUNIA !!!!
TAKE NOTE !!!
Jangan Pikat Wanita Kalau Anda Tidak Bersedia CINTAkan Dia .... 
Jangan Buat Wanita Jatuh CINTA Kalau Anda Tak CINTAkan Dia .... 
Jangan Memberi Wanita Harapan Kalau Anda Tak Pasti .... 
Jangan SAKITI Hati Wanita Kalau Anda Tiada Hati Untuknya ... 
Jangan MAINKAN PERASAAN Wanita Kalau Anda Tiada Perasaan Untuknya ... 
HARAM Jika Jadikan Wanita Kekasih Tetapi Tiada Niat Untuk Nikahinya ....

NOTA KEPALA LUTUT
ok.. harini isha x pergi skola lagi....
^^

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tuesday, 20 March 2012

No Title For This Entry ....



ASSALAMUALAIKUM
PEACE BE OPEN TO YOU 

hyep !!!
HACHIUMMMMM!!!!!!
huhu....
seleseme lagi laa...
dr minggu lepas lagi...
huhu...
belum habis seleseme lagi..
sakit mata lah pulak..
huhu...
merah gile mata isha...
sakit arr....

tak tahu nak buat ape ....
cuti pon boring gak...
on fb .. x dew kawan nak chat...
sume gi skola..
yg on pon.. abg22 n kakak yg skola pagi...
huhu...
boring....

dengar cite esok dapat result SPM kan ??
tak silap la...
kalau betulll....

GOOD LUCK TO ALL OF YOU ALLS 
*yg nak ambik result je....
HACIUMMMM....
aduhhh...

k lah... 
tak tenang isha nak edit entry...
bye...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Jom Timbang Berat Blog Korang !!!



ASSALAMUALAIKUM
PEACE BE OPEN TO YOU

hyep korang...
ok... dah bace title kat atas tuh kan ....
ok... so korang dah tahu ape isha nak bagitahu nih...
selepas meng-upgrade blog isha nih....
isha pon pergilah timbang berat blog nih...
ternyata still berat lagi...
huwaaaa!!!!...
101.74 KB 
huhu...
berat blog nih x leh lebih dr 100 KB ...
blog isha terobes a.74 KB je...
nampaknya... banyak yg isha kene buang...
tp... isha tak sanggup nak buang segala gambar22 kat tepi tuh...
sayang...
ngeee....

mcm mana nak timbang berat blog ??
meh sini isha nak aja...
mula22 klik link ni ----> INI

ikut step nih tau...

1 - isikan link blog korang kat dlm kotak tuh...
2 - kemudian tekan CHECK ....
tunggulah bape saat... nnt kluar lah berat blog korat tuh....
mcm nih...

*klik gamba untuk lebih jelas 

ok paham tak ???
kalo paham bagos la...
isha nih x pandai sgt nak ajar orang...

that all..
da... 
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Monday, 19 March 2012

Tak Sangka BEAST Hargai Gegile FanzNya Di MALAYSIA !!!



ASSALAMUALAIKUM
안녕하세요 
PEACE BE OPEN TO YOU 

ARRRGHHH!!!!!!!!!
NAK JERIT PUAS22 DEKAT SINI !!!!
ARRGHHH!!!! 
MEMANG BANGGA ARRGHHH !!!!

okok...
control my feeling...
haha..... 
ok... tak tahu nak start cite camne.... sbb excited gile22 arr....
excited sebab BEAST !!!!
hoho...

camnih....
time tuh... GI KWANG Oppa buat status dekat FB yg die dekat indon sekarang for road tour....
tak singgah pon MALAYSIA... huhu...
lepas tuh.. aimi pon comment arr....
" how about MALAYSIA "
gi kwang oppa jawab arr...
errr.... ckp melayu je la... ngeee
die ckp die tak buat road tour kat sini... tp...
dia akan singgah dekat KLIA MALAYSIA....
for jumpe fanz22 B2UTY di sini...
wahhhh!!! mmg bangga arr dgn BEAST !!!..
sanggup singgah Malaysia dulu sebelum singgah Indon..
huhu...
terharu nye....
DuJun Oppa pernah ckp.... (biass aq tuh... ~ngee~)
dia paling suke buat consert dekat Malaysia ..
sbb Fanz B2UTY paling banyak dekat MALAYSIA ....
wahhh..... bangganye.... 
saya salah seorg dari-nye....
thn lepas , BEAST buat consert dekat MALAYSIA 3 kali berturut - turut ...
kalau x silap lah... ~ngee~
thn lepas jugak lah DuJun Oppa sambut b-day die dekat MALAYSIA...
die sambut dgn Isha... hoho
*hahaks... perasan ! 
HAPPY BELATED B-DAY OPPA.....
SARANGHAE !!!
<3 <3 <3 

I MEMANG BANGGA ARR DENGAN BEAST !!!
DORANG HARGAI GEGILE FANZ NYE DI MALAYSIA....
THAX TO BEAST COZ NOT FORGET YOUR FANZ AT HERE...
SARANGHAE.....




that all ...
da...
assalamualaikum
안녕하세요 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Friday, 16 March 2012

Contes Aku Suka Makan Coklat !!



ASSALAMUALAIKUM
PEACE BE OPEN TO YOU 

hyep korang !!
tadi masa isha buka blog isha nih...
isha check kat chat box isha ....
isha nampak KAK AFRINA
tag isha dekat entry die , "Contes Aku Suke Makan Coklat"
isha NAK JOIN !!!
by the way.. thax kak afrina koz tag me...

Isha suke sesangat makan coklat nih..
ni feveret isha la...
kalo pegi memana isha mesti beli coklat ...
WAJIB!!!

ramai orang cakap , coklat nih menggemukkan...
for me itu tak betul... sbb coklat bagus untuk otak...
dan banyak khasiat nye...
sbb tuh isha suke sesangat makan coklat !!!
sedap!!!
yummy !!!

selain tuh,
 isha suke makan coklat sebab coklat nih boley menghilangkan stress isha...
time isha stress je isha cari coklat...
bile coklat dah mule mencair kat bibir..
perrghhh....
terus lupe yg isha tengah stress...
hehe

isha suke coklat yg rase manis..
tak suke sangat yg pahit...
walaupon yg pahit lagi banyak khasiat nye drpd yg manis...
sbb yg manis mengandungi banyak gule...
betol ke ??? haha

selain tu...
isha suke makan coklat sbb ia melambangkan kecintaan dan kemewahan...
cewahh!!
ayat aq... haha
tp betol la...
kalo x caye.. pergi tanye org yg tgh kaple... hehe

isha rase tuh je la kowt sbb sbb isha suke makan coklat...

SAPE NAK JOIN KONTES INI KLIK LINK DI BAWAH
TARIKH TUTUP : 28.03.2012 


NOTA KEPALA LUTUT 
kepada abg Zubair Ramli    
 maaf ya.. saya x boleh nak copy dan paste link gamba tu la... sekadar bagi link boley kah ???
hehe... harap mengerti...

that all for abg Zubair Ramli
da....
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Btop (Born To Beat) New Boy Group Under CUBE ENTERTAIMENT ...



ASSALAMUALAIKUM
안녕하세요 
PEACE BE OPEN TO YOU

hyep!!!
hari ni hari jumaat...
i know it...

ok... 
apakah itu BTOP ???
ok.. acturely to singkatan bagi BORN TO BEAT ...
ini new group boy bawah syarikat CUBE ENTERTAINMENT...
BEAST pon dibawah syarikat ni jugak...

in this group , consist 7 member ...
sume dalam group nih pandai menari dan mempunyai vocal yg daebak ...
BTOP akan debut pada 22 March ini ...
ni official website BTOP...



ok.. nih teaser BTOP ...


isha tengok cara dorang menari mmg daebak arrrr....
harap akan jadi mcm BEAST !!!
hwaiting for BTOP!!

that all..
da...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Thursday, 15 March 2012

Ramai Sangat Ke Yang Menyampah Dengan Blog Aku ???



ASSALAMUALAIKUM
PEASE BE OPEN TO YOU

hai...
arrghhhh!! kenapalah cuti nih boring gile !!!!!
why cuti ?? why ???

ok.... korang rase BLOG ISHA ni ok ke tak ???
Semak ke tak ???
Cantik ke tak ???

kalo ok..
kalo tak semak ...
kalo cantik..
asal ramai yg menyampah ngan blog aq ???
why?? why ??
isha tahu arr korang jeles kan....
haha.. jokejoke

ramai yang cakap blog isha , 
" buka je blog kaler pink.. menyampah aku tengok ..."
"asyik asyik k-pop je.... x der bende lain ke ??"
dan lain lain.. dah tak ingat..
yang cakap tuh semua kekawan isha..
isha tak terasa sangat...
mybe dorang menyampah sebab isha selalu promote blog isha dekat fb....
haha...
aq promote blog bukan nak menunjuk nunjuk yg nih blog aq...
bukan!!!
aq promote sbb nak suruh follow n comment je...

and one more thing...
salah ke isha buat entry pasal k-pop??
yes , i know ade yg tak minat k-pop...
tp... isha nak share ape yang isha tahu...
tuh je...

isha bukan nak naik angin ke ape ke... 
just nak minta pendapat korang korang korang sume pasal blog isha nih..
tuh je...
comment k...
comment anda amat dihargai...

sebelom tekan pangkah ...
please bukak link kat bawah nih...

that all...
da..
assalamualaiku

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Wednesday, 14 March 2012

Blog Isha Nih Obesiti ke ????



ASSALAMUALAIKUM
PEACE BE OPEN TO YOU

Hye !!
korang22
isha tgh sedih nih..
huhu....
sedih sbb blog nih...

 isha nak tanye...
bagi korang blog isha nih berat ke ??
bagi isha mcm biase je..
isha baru je buat timbanggan kat blog isha...
110 berat die...
adakah ini obesiti ???
isha rase x....
sbb kalo obesiti... lebih dr 150 ...

isha akan cube untuk ringankan blog nih...
mcm... letak satu je lagu kat blog isha nih...
kalo sekarang ade 10 lagu... ngeeee
lepastuh.. gamba22 kat tepi tuh pepandai lah isha buat.. hehe

hmmm... time to edit my blog.....

NOTA KEPALA LUTUT
Thax tau kepada KAK FIQA dan KAK KHALISAH coz dorang yg bagi nasihat kat isha suruh ringankan berat blog nih...
thax tau...

that all ...
da...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tuesday, 13 March 2012

Love Day - Eun Ji A PINK and Yo Seop BEAST !!!



ASSALAMUALAIKUM
안녕하세 
PEACE BE OPEN TO YOU

Hyep !!
dah dengar dah lagu baru Yo Seob BEAST bersama Eun Ji A PINK ??
isha baru dgr separuh...
pasal lagu nih lah sampai ade gossip yg mengatakan dorang nih kapel..
gossip tuh x betol...
dorang just kawan biase je...
dorang rapat sebab nak buat lagu nih...
and nih hasil nye...
LOVE DAY...
tuh tajuk lagu tuh...
acturely...
lagu nih ade  3 versi..
satu kaple versi....
dua yo seop solo...
tiga eun ji solo..
  
tapi.. kat utube isha x jumpe lagi yg versi solo tuh...
mybe x dimasokkan lagi kowt...

check this mv...
LOVE DAY..


that all..
da..
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Monday, 12 March 2012

FT Island And Cn Blue Are Succesfull Do Consert In LA ....



ASSALAMUALAIKUM
안녕하세

PEACE BE OPEN TO YOU

Hyep....
Ade cite lagi...
haha...
x abis2 aq nih...


Sedia maklum.... FT ISLAND dgn Cn Blue dah abis buat konsert dorang kat LA... 
not Lembah Ampang..
but... Los Angeles k...
2 group nih dibawah satu syarikat yg same...
FNC ENTERTAINMENT
consert nih 9 march 2012

Yang dtg konsert tuh lebih drpd 5 000 ...
80 peratus adalah bukan fans dari korea...

FT ISLAND nyanyi lagu Hello Hello , Love Love Love and Severely ...
Cn Blue plak nyanyi lagu Intuition , i'm a loner dan  love 


that all..
da...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

New Picture Of BEAST !!!!



ASSALAMUALAIKUM
ANNYEONG
PEACE OPEN TO YOU

hyep !!
hari ni nak share pulak gamba terbaru BEAST !!
cucilah mata korang....

*klik gamba tuh untuk lebih jelas*








that all...
da...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !