Monday, 27 February 2012

Meh Sini Isha Nak Aja Cara Meniru Dalam Pekse !!! ... Ngeee....



ASSALAMUALAIKUM 

Memandangkan musim peperiksaan dah nak dekat , 
isha nak ajar korang buat keje gile ...
ngeee....

Sapew pernah meniru time pekse ???
baik ngaku cepat !!! 
x baik kowt meniru time pekse...
BERDOSE ...
bak kata Ustazah Zainaba 
" Dose .... Tanggung Sendiri "
ngee..... XD

meh sini aq nak aja cara meniru ... ngeee
mybe ade cara terbaru yg boleh korunk buat..
haha...

PERINGATAN 
 KANAK KANAK YANG BERUSIA DIBAWAH 12 TAHUN TIDAK DIBENARKAN BACE EBTRY INI . 

CARA MENIRU YANG PERTAMA :-


Sapew pernah buat camnih.....
ngeee.. try ar... x pernah dibuat orang nih... hehe

CARA MENIRU YANG KEDUA :-


Tulis nota dekat lengan... perghhhh!!!! terbaik ar.... 

CARA MENIRU YANG KETIGA :-


hoho.... tangan palsu kat atas meja n then tangan real kat bawah meja... haha... bawah meje tu ade buku ... haha... 

CARA MENIRU YANG KEEMPAT :- 


bertanya lah jika perlu ... ngeee

CARA YANG KELIMA :- 


Rasenyew bendew nih dah selalu kowt.. ngeee... 
pure2 tido .....

CARA TERAKHIR :-


Kalo sesape x nak buat CARA YANG KELIMA tadi tuh.....
ni hah !! buat macam ENCIK BEAN kite nih... haha.... 

ok.. mlm nih isha gile ckit.. ngee...
sbb tuh buat entry yg ntah papew nih.. haha...
sapew nak buat , buat ar...
DOSE TANGGUNG SENDIRI...
ngeee....

that alll...
da...
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Sunday, 26 February 2012

Idol Group's Friendship Meeting !!!


    

ASSALAMUALAIKUM
ANNYEONG 

hmmm.....
cam new nak cite ek..
ok 

just klik link nih k ...
ape yg isha nak cite sume adew kat situ ...
just mls nak taip balik..
ngee


that all..
have fun k 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

SHINee - Kiss Kiss Kiss (ACAPELA VERSION )


ASSALAMUALAIKUM 
ANNYEONG 

Just check this out the mv ..
This is a  mv of SHINee
 " Kiss Kiss Kiss "
Walaupun lagu ni dah lama , 
dorunk buat version baru ...
"Kiss Kiss Kiss (acapela version )"

Walaupun Isha bukan minat sgt dekat SHINee nih , 
tp lagu yg ni best ar....
lirik die best , 
alunan music die best !!

kiss kiss kiss 
I JUST WANT YOU ...
*ngee nyanyi jap ....

To all SHINee Fanz ,  HAVE FUN!!! 
:)


have fun k ...
*smile*

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Friday, 24 February 2012

ALWAYS BEAST !!!



ASSALAMUALAIKUM 
ANNYEONG 

Entry kali ni untuk fanz k-pop yg x minat BEAST !!
WHY DO YOU NOT LIKE BEAST GROUP ???

BEAST best apew !!
Lagu diew sume syok....
Lagipon BEAST banyak kali pew menang award !!
Bukan CN BLUE jew yg menang award k ...

Nak tengok BEAST menang award apew sepanjang dlm industri music K-POP nih...
jom ...

*klik gamba nih untuk lebih jelas
* klik gamba ini untuk lebih jelas 


Just ambik from internet jew...
Try korg tengok yg 2012 punye award tuh...
baru bulan 2 , dah dpt 7 award..
cube bayangkan kalo bulan 12 ,
agaknya dah bapew award or trophie yg BEAST terima ???
hehe....

entry nih bukan nak memaksa fanz k-pop yg x minat BEAST  to like BEAST GROUP...
no...
(kalo ye , ape salahnyew)
entry nih isha buat sbb nak hentam due mamat pink yg suke CN BLUE nih...

p/s : sapew dah tahu... MAMA (M.net Asian Music Award ) decides nak buat kat Malaysia or Filiphines ??? Isha nak tanye bendew nih dah lame... hari ni baru teringat pasal bende nih..... 

that all 
da..
assalamualaikum

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tuesday, 21 February 2012

K-POP GROUP COMEBACK !!!



ASSALAMUALAIKUM
ANNYEONG !!!!

i'm come back with a story ...
about K-POP !!
YEAH !!
ngee

from the title ...
isha nak senaraikan Group mane yg akan comeback dgn lagu baru or album....

MARCH - 2 AM , B1A4 , 4 MINUTE , GIRL'S DAYS , EXO
                  ( DEBUT )

APRIL - BEAST !!! SHINee , U - KISS , CN BLUE 

MAY - INFINATE , BoA , SECRET , RAINBOW , Ze:A , AA

JUN - SON DM BI , X-5 

JULY - 2 PM , AFTER SCHOOL , F (X) , SPICA

OGOS - 2 NE1 , WONDER GIRL'S , BOYFRIEND , MY NAME 

SEPTEMBER - GIRL'S GENERATION , RANIA 

OKTOBER - KARA , HITT , ORANGE CARAMEL 

NOVEMBER - SUPER JUNIOR 

YEAH !!! BEAST pon come back gak !!
harap best !!
BEAST ALWAYS BEST !!
BEAST IS THE BEST !!
BEST IS THE BEAST !!
ngeee
over plak aq ni..
ngee


My oppa !!
DU JUN !!
ALWAYS CUTE..
ngeee

i hope the information can make u alls happy..
ngeee

that all..
da...
assalamualaikum 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Saturday, 18 February 2012

Hari ni , Hari Jumaat.... Best !!!!!! - part 2



ASSALAMUALAIKUM

This entry sambungan drpd ENTRY YANG NI ....
bacew ek....

Enrty ni just nak letak picture jew..
ngee
selamat mencuci mata !!!


penolong kls 2 ibnu sina..
kls aq tu....


x dew keje...
yg Nokia c3 tu wani punyew..
yg tgh tu isha punyew
yg samsung tu aimi punyew


cantik x pentas ni ???
kreatif kan dorunk ni....


time ni ketua pengawas bace speach...
aq x dengar sepatah haram pon..
sbb aq sumbat ear phone kat dlm telinga ...
dgr lagu BEAST !!!


Aq bangga bawak bendew terlarang kew sekola...
ngeee
* sori.. gamba ini sengaja diulang 2 kali... ngee


kumpulan nasyid sekola....


qila... haha..
lawa pose !!!


this people very very very crazy about dong woon..
= = '
and i... very very very crazy about YOON DU JUN !!!!


fairuz n the geng...
ngee
wani.. sedut la air tu.. ngee


best kowt duk kat atas tu...
nak join cikgu gak..
ngee


4  jejaka kaler pink ni selalu berkepit gi mane2 je..
haha..
pasangan sejoli sekola !!!


anis n the geng....
anis cantik pose !!!
mira : peace bawah dagu.. haha !!

dah lah...
isha dah mls nak letak gamba...
lambat beno nak masokkan gamba..
selalunyew laju jew..
tp mlm ni laju cam siput lah plak..
hmmm....

acct.. banyak lagi nak letak..
tp... malas nak letak sbb gamba loading lambat gile..
* dah bapew kali aq ulang ni...

that all..
da...
assalamualaikum...

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Friday, 17 February 2012

Hari ni , Hari Jumaat.... Best !!!!!! - part 1





ASSALAMUALAIKUM 

Hai...
korang22 hari ni best gilew kat skola...
mmg best ar..
x tahu yg manew yg best..
tp mmg best ar..
<ayat aq dah jadi keling>

Hari ni , kat skola ada majlis persaraan Puan Kamariah...
huhu...
Cikgu... saya NIK NUR ARISHA mengucapkan selamat bersara...
semoga cikgu bahagia disisi keluarga...
jangan lupew warga SMKSU !!!


cikgu nampak sedih jew...
huhu

ok.. nak tuko topik jap...
tadi... adew sorang cikgu ni buat announsemen...
< x tau lah ejaan tu betol kew salah... main hentam jew....>

" cikgu nampak.. ramai kat belakang tu bawak telephone ... cikgu dah rampas  beberapa telephone kat tgn cikgu ni.... telephone diharamkan dibawa kew sekola !!! lepas ni  , kalo cikgu nampak telephone lagi.. cikgu terus rampas!! cikgu22 yg lain... kalo nampak pelajar pegang telephone terus ambik !!! "

 cuak gile ar aq time tu ...
sebelum cikgu wat annaounsemen tu... cikgu adew kat belakang kitorunk....( aimi n the geng )
mau x  takot aq....

ramai giler kowt yg bawak phone time tu..
mase tu bukak ar bluetut , cek kat situ , lebih 30 org yg bawak phone...
tu baru keliling aq...
belom satu dewan .....
hehe..
ketua pengawas pon bawak....
ngee


time cikgu warning tu.. semua budak yg bawak phone  duk kepit22 beg dorunk...
haha.... 
aq sekali... ngee

acct , this this entry adew dua part ...
part 1 n part 2..
tunggu ya part 2....

that all...
da...
assalamualaikum....

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Thursday, 16 February 2012

BEAST " MYSTERY" SPEACIAL M/V




ASSALAMUALAIKUM
ANNYEONG

Korangkorang!!!
Sapew dah tengok mv baru Beast ??

Mv ape ??

"Mystery "...
Walaupon lagu ni dah lama...
tp.. adew mv special from Beast...
mv ni kluar semalam...
Isha dah tengok dah semalam...
mv ni cool...


cer teke...
tu tangan sapew yg main skate board tu...
ngee
papew pon.. my DU JUN sooooooo handsome in this mv...
arrrggggghhhh!!!


i have to go...
that all..
da...
see ya...
assalamualaikum...
sayonara...









Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Wednesday, 15 February 2012

Hmmm.... I dont Know What My Title For This Entry......


ASSALAMUALAIKUM

Hello korunk....
korunkkorunkkorunk..
nak tahu x... arini dah start KRK TEST !!

Wahat KRK ??

KRK bkn bermaksod Kelas Rock Kapak k...
that means Kelas Rancangan Khas...
malas nak terang panjang2...
gi geogle jew la....

okok.... tadi.. sebelom start pekse...
Isha nak ambik pensel boz kat dlm beg..
time bukak beg tu..
Isah nampak I-PHONE isha dlm beg tu..
cuak gile ar time tu..
x tahu nak buat apew...
beg tu dah la x dew tempat yg tersorok...
time nak off phone tu...
battery tetibe habis..
fuhh nasib baik...
haha..
Isha terbawa phone ni sbb beg tu sebenarnyew beg tuisyen..
pagi tu.. bawa phone sekali...
so.. lps balik from tusyen.... lupew nak kluarkan...
so.. sbb tu lah boleh terbawak gi skola...
huhu.. nasib baik x dew spotcek...
kalo x.... nyesal x sudah aq nnt...

ok... time pekse... boleh la...
tp.. soalan BM mcm x betul jew..
adew ke soalan tu nak main teka teki ngan Isha..
Isha mana lah tarrel bab teka teki ni....
contoh soalan diew la...

" sebelum name _____ pertandingan nyanyian itu diumumkan , penonton sudah bersorak menyebut namew salah peserta itu"

soalan cam x betul jew...
haha...
Cikgu Napsiah.. jgn marah k...
tp.. Isha x yakin BM tu  A..
Sbb soalan kat bahagian B tu sumew teka teki mcm tadi...
dalam 60 - 70..
huhu... teruknyew BM aq...

Math tadi..
Senang kowt..
isha siap 20 minit sebelom mase tamat ..
boring gile time tu...
isha pon nyanyi ar lagu Hello Hello from FT Island and lagu Ierol Jull Arasseo from my love group... BEAST!!!...
target .... hmm A jew la....
soalan paper 1 just x dpt jawab satu ...
satu lagi x sure betol kew x Isha jawab...
paper 2 hmmm.... ok kot...
harap2 apew yg isha target dpt...
~aminnnn~

Geo !!!
huhu... boleh lah..
8 soalan dr 50 x sure betol kew x...
huhu... harap lah apew yg aq taget ni dpt...
~aminnnnn~ 
kalo salah lebih dr 10... huhu
x dapatlah A aq.....

huhu...
papew pon.. tadi aq study sejarah...
sampai kol 12.30 pagi  tadi..
fuhhh...!!!
mata aq dah x boleh bukak..
ngantok gilew...
so... aq buat keputusan stop for bace sejarah..
huhu..
bacew pon kalo x masok otak x gune gak....
tp.. aq paham la...
sc n bi x bacew lagi..
rajin x aq ni....
hehe...

pagi esok gi tusyen..
harap esok dptlah aq nak ulangkaji balik sains n sejarah balik...
huhu...



Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Monday, 13 February 2012

Valentine's Day ?? Yakss ... !!!


ASSALAMUALAIKUM

Hey u !!!
Masih ingat dengan Valentine's Day pada 14 febuari??
esok lorh...
sapew nak sambut ??




JANGAN SESAKALI MENYAMBUT NYA !!!!
KERANA IA HARAM !!!
Isha rasew bendew ni sumew umat Islam tahu kan yg bendew ni HARAM diraikan...

 meh sini Isha nak ceramah ckit...

Valentine's Day bukanlah "hari kasih sayang " 
tp.. 14 febuari adalah hari dimana seorang PASTUR yg bernama J.VALENTINES yg mati bunuh diri kerana tidak bersatu dengan kekasihnye...
Pada mlm itu (14 feb) mereka telah melakukan hunbungan terlarang 
kemudian mereka bunuh diri bersama sama . 
kita telah  diBODOHkan OLEH ORG yahudi dan nasrani 
Jadi umat Islam JANGAN sesekali meraikan hari valentine's ini...
terutama budak2 remaja yg tegah hangat bercouple tu...

HARAM tahu x ??!!!
HARAM !!!

Kite raikan hari ni lagi membuat dose kering adew la....

sekian sudah ceramah free Isha .. haha....
so.. kesimpulan kat sini...
JANGAN menyambut hari VALENTINE'S ok...
HARAM !!! HARAM !!!

p/s : Isha tgh study sebenarnyew... tp x macam study... ngeee

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Sunday, 12 February 2012

Duit Syiling Baru ???


ASSALAMUALAIKUM 

Hello korang...
tgh minum petang kew ???
nak join ... ngee

ok.... hari ni , Isha study agama for krk ...
dr kol 9 sampai kol 12 tadi... 
lepas kol 12 , terleka tengok tv... keke...
pastu , kol 4 gi econsave jap... 
mama nak beli barang dapur n then , isha nak beli colour paper , exercise book n file ...
selesai beli ape sumew tu.. gi kauter for bayar..
lps bayar tu... casher tu kaci lah balance kat my father....
tengok2 , diew adew kaci duit emas ...
isha pelik ar....
tengok2 , duit 20 cen...
 tanya mama .. asal duit ni lain ...
mama kata ni duit baru...
hah !! duit baru ??!! 
sejak bile tuko kulit ??
mama ckp , x tengok berita kew ??
hmm memang x tengok pon...


tahon ni.. Isha jarang tengok tv...
hmm...
sejak bile duit ni keluar ??
baru jew kan ??
kalo dah lama ... that means isha ketinggalan zaman...
huhu...

that all for today...
da...
assalamualaikum 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Saturday, 11 February 2012

Ft Island tu Rock ke ???


ASSALAMUALAIKUM 
ANNYEONG

Hello !! 
Ok... Isha kat sini nak buat pengakuan  ....
Yg Isha Minat sesangat ngan group FT Island !!!!
Minat giler !!!
Tp... Isha lagi minat group BEAST !!!
BEAST for ever !!! yeah !!


Isha minat FT island ni pon sbb lagu diew sumew best2 !!
Lagu yg memikat hati Isha untuk minat FT Island ni lagu love love love
Lepastu Isha terpikat kat Jae Jin !!
Jae Jin cute !!!


Cute x ? Cute x ??
Cute kan !! 
Kalo rambut diew warna emas n then rambut panjang lagi cute !!!
Isha still minat kat Du Jun !!!
Jae Jin is my second love... ngee....

Isha ade kemusykilan la ckit....
Isha tahu yg Five Treasure Island atau lebih dikenali sebagai Ft Island ni rock band , tp ... x nampak cam rock pon !! 
kan ??
Lagu dorunk sumew yg romantik , sweet n x nampak pon mcm nyanyi lagu rock . 
Mana nak nampak rock-nyew...
tengok lah members2 dlm FT Island  tu..
sumew cute22 !!!
Arrrrgggghhhh!!!!!!!

Tapi , papew pon , Du Jun still in my heart !!!
Beast still no one bagi Isha !!

Lagu yg Isha sukew yg FT Island nyanyi is :

3 - I Hope

Ok... tu jew lah dulu... sebenarnyew adew banyak lagi nak share about FT Island ni... 
tp... Isha nak tido la...
sepatutnyew mlm ni Isha x on pon blog n fb ...
tp , nak wat camnew...
Isha sayang gilew nak tinggalkan blog Isha ni...
huhu....

That all...
da...
assalamualaikum 





Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Thursday, 9 February 2012

Happy Birthday Abah !!!


ASSALAMUALAIKUM 

Yes ! Isha tahu yg Isha on blog hari ni...
padahal dah janji x nak buka from hari ni sampai la lepas KRK ...
but , Isha nak on gak sbb nak wish MY FATHER BIRTHDAY on my blog.... keke...



Happy Birthday ABAH....
Semoga ABAH dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki...
u are the best father for me....

Kitorunk selebrate dekat umah , mkn KFC jew...
n now... sambil on blog , sambil mkn lah ni.. keke...

ok lah.. nak mkn dulu....
da....
( very short this entry .... => ) 
assalamualaikum....


Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Friday, 3 February 2012

Road Run 2012 at SMKSU !!!


ASSALAMUALIKUM

Argghhh!! 
penat ar.... tadi road run...
jauh la jugak....
tp... aq boleh la dikatakan sampai awal ...
35 minit jew aq tamatkan larian..
just sumbang mata kat rumah sukan jew...
huhu....

Hoho...
Luqman kalah di kaki ku.. 
haha

Tadi sebenarnyew lari ngan Bety..
tp.. die dah tinggalkan Isha jauh dah...
dah x larat nak kejar diew..
just jongging jew...
so aq lari sorang - sorang la...
huhu...
lari sorang sorang pon sampai awal gak kat sekola...
perlarian 6 hingga 7 Km jew...

time nak dekat habis...
Isha lari ngan budak form 1 ni... Aiman...
diew ajak Isha lari sekali...
Isha join jew...

Fairuz plak... bile sampai jew kat seri pristana , dah x boleh lari..
sakit perut..
so cikgu fiza suruh masok sekola...
cian diew ( padahal tgh gelak ni )

lepas habis lari... ambik camera n then snap picture budak yg sampai lepas aq.. 
hehe

secara keseluruhan ...
BENDEHARA menang 
huhu...
x pew...
LAKSMANA no 2 jew...
perbezaan mata cume 27 jew..
x pew time sukan nnt mesti menang punyew...
lepas tu TEMENGGUNG n then 
SYAHBANDAR ...

(sori gamba kureng jelas...)
disaat BENDEHARA menang...

that al1...

p/s : huhu.. adik angkat aq terdelete sume gambar kat dlm camera aq.. huhu... nasib baik sumew gambar tu dah save in my lappy... hehe
      : aimi...  aq x sombong la...

assalamualaikum...




Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Thursday, 2 February 2012

EPOP Bulan Febuary Dalam genggaman aq....


ASSALAMUALAIKUM
ANNYEONG !

Hello korang...
YEAY!!!!
ISHA DAH DPT EPOP !!!
EPOP kali ni best !!!
sebab cover diew BEAST !!!
MY BELOVED GROUP !!!


Isha beli EPOP tadi.. time balik KOKO...

mase beli tu.. nampak jew BEAST sebagai cover for EPOP this month.. terus menjerit...
Adew la dua tiga org mak cik tengok Isha...
Isha lupew plak yg kat situ adew orang...
untuk nak coverline...
Isha panggil Tiqa ngan Emma masok... keke
Tapi malu lorh...
yew lah.. lama lah gak acik tu pandang Isha...
kecut perut I...

Dlam EPOP tu....
Adew kontest " JOM SETAI KONTES & MENANG ALBUM BEAST !!!"
Wooohooo!!!
Nak masok ar.. keke
nak menang album BAD GIRL !!
hehe

BIG POSTER yag EPOP kaci kali ni is BIG POSTER BIGBANG and BIG POSTER INFINATE !!!
BIG BANG , BIG BANG pon BIG BANG la..
haha

Sori la kali ni x leh nak letak picture EPOP yg bulan ni...
nak masokkan tapi camera tengah charge..
esok nak bawak gi sekola ...
esok ade merentas desa...
Fighting for rumah laksmana....
Banglo aq cabar ko esok ...

rase nye tu jew lah kot...
mlm ni nak cube tido awal..
sbb esok kene pegi skola sebelom 7.30...
huhu.. dah lah time tu Isha baru bangun.. keke

k lah.... that all 
sayonara...
assalamualaikum...

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !