Tuesday, 14 August 2012

Pesanan Kepada Pengguna Twitter



holla

hari ni isha tak pergi sekolah lagi :)) 
sakit tekak.. pening.. dan mengantuk.. lol

firtsly , sebelum isha mula apa... isha minta maaf dulu :)) 

ok... 
entry kali ni bukan nak bagi korang yang membaca ni sakit hati...
tapi.. ini hanya teguran dari isha...
daripada orang lain kutuk belakang2.. baik isha share dekat blog ni..
sekurang kurangnya boleh jadi pengajaran untuk kita semua...

sebenarnya isha nak komen sikit apa yang korang tweet dekat twitter tuh...
ya, isha tahu kita bebas untuk tweet apa yang kita suka...
tapi pernah ke korang fikir apa yang orang akan cakap pasal tweet korang tuh ??

1 - "aku baru lepas nangis.. sedih laaaa"

tengok ayat dekat atas tuh...
ayat tuh dah selalu sangat isha nampak dekat twitter...
perlu ke korang bagitahu yang korang lepas nangis ?
untuk apa korang bagitahu tentang tuh ?
sebab nak tarik perhatian ?
hahaha...
publisiti murahan !!!

mungkin dia ingat dengan tweet macam tuh orang mudah kasihan dekat dia..
then ramailah yg reply tweet dia tuh...
tanya dia kenapa nangis ?? siapa buat ??
then dia jawab.. baru lepas gaduh dengan bf...
huh...
macam apa je...
seriously isha cakap... isha tak suka k...

2 - "aku rindu dia la... bila dia nak on ni... haih"

 tak payah cakap la... hari2 keluar ayat ni dekat TL isha...
haih..
kenapa isha tak suka ayat ni ??
bukan sebab apa...
bila korang tweet ayat ni... then tentu ada orang reply nak tanya siapa..
time tu lah korang tergedik gedik nak sembunyikan siapa yang korang maksudkan..
lahai...
haha.. menyampahnya isha tengoook.... 
then satu lagi... mesti ada orang syak something dekat korang...
tak pasal2.. fitnah terjadi... 
tak ke dosa ??
haih... 

3 - "aku tahu aku comel - *picture* 

-___-
kalau dekat facebook...
ayat nya macam ni 
"saya tahu saya buruk... tak secomel korang... hmm.. kalau suka like.. kalau tak suka tak pe..."
hahaha...
tapi kalau dekat twitter terbalik lah pula..
syok sendiri katakan...
yang dekat facebook tuh bagus sebenarnya..
sebab dia merendah diri..
tapi tak perlulah sampai mengutuk diri sendiri...
itu dinamakan mengutuk ciptaan Allah SWT ...

isha minta maaf apa yang isha cakap tuh... isha bukan nak bagi korang terasa tapi nak bagi korang tahu apa sebenarnya orang cakap di belakang korang... so korang dah tahu... hope lepas ni hati2 ya nak tweet tuh.. orang zaman sekarang ni.. buat baik pun salah... buat salah lagilah salah... haih... 

 nasihat isha...
kalau korang rasa ada yang kutuk korang dekat twitter.. tp dia tak mantion pun nama korang tapi korang tahu ia ditujukan buat korang...
please... jangan terasa...
think positif ok...
cuba korang fikir positif...
"eh... macam perli aku je ni.. haha.. tak kan nya.. mybe untuk orang lain kut.. lagipun dia tak mantion pun siapa... so buat apa aku nak perasan... "
kalau korang fikir macam tuh... tak delah korang rasa gelabah dan sakit hati ...
:))
ingat k.. always think positif walau apa keadaan sekali pun...

isha selalu cakap macam ni 
" orang yang bijak , akan sentiasa think positif , perfikiran luas dan berfikiran di luar kotak !!! aku lah orang tuh !!!"

korang nak cakap isha ni perasan ke apa ke.. tak kisah lah..
haha..
ayah isha selalu hantar isha pergi dengar motivasi...
salah satu motivasi yg isha ingat...
yg cikgu tuh cakap..
kalau kita nak berjaya dalam ... kita kene yakin apa yg kita buat..
always yakin apa yg kita buat dan kata dalam hati "AKU TAHU AKU BOLEH BUAT !! AKU BOLEH !! AKU BOLEH !!! AKU BOLEH !!!!"
itu yang selalu pegang since keluar dr motivasi tuh...
harap apa yang isha bagitahu ni berguna pada korang yang membaca :))

NOTA KEPALA LUTUT 

isha nak selitkan kpop sikit..
hihihi ^^

about my BEAST :))

tengok video ni...


apa yang isha nak cakapkan dekat sini...
ialah...

B2ST memang friendly guuuy...
isha dah tengok banyak konsert dorang...
memang friendly lah... 
:))

im happy with you guys :)) 

k la... sampai sini je k
panjang2 takut penat pula korang baca :))
hehe..
byebye

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !