Tuesday, 13 November 2012

Tutorial : Remove Word Verification Di Blog


hai 

ok, mesti ramai tak tahu apa itu word verification ni terutama newbie
bende ni ada dekat komen blog korang . 
bila someone nak komen blog korang , lepas dah tulis apa semua tuh , tekan publish tetibe lah pula keluar satu bende ni yg kene isi dulu untuk di publishkan comment tuh...
cuma isi huruf2 yg pelik ...
bende ni sangat lah menyusah kan

tadi , isha sesaja lah check entry2 isha sebelum ni , bila scroll bahagian komen tuh , ada nampak sorang abg ni ckp yg blog isha ada bende alah ni !!!
what ? apa bende word verification tuh ?
isha try lah tanya kawan isha , dia pun tak tahu , last2 search google jela..
lepas dah tahu , cepat2 remove bende tuh..
isha tak perasan pun selama ni yg bende alah tu ada dekat blog isha , sebab selama isha komen , takde bende pun yg keluar , mybe sebab isha tuan blog ni dia tak keluar kot ^_^

meh sini isha nak ajar cara nak removekan bende tuh ,
senang jee

1- dashboard -> setting -> post and comments 
2- scroll bawah sikit , dekat bahagian comment tuh , nampak tak "show word verification" ?
kalau nampak bagus , tekan tuh tukarkan kepada NO !
3- save settings

siap !!! 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment