Sunday, 11 November 2012

Tutorial : Change Your Cursor "misai cursor"


hallo
line wifi hari ni lembab sgt...
so tak de mood nak share link dekat fb..
so update tutorial

kali ni nak ajar korang cara tukar cursor dekat blog
senang je.. 
follow this step ya 

1- dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript
2- copy kod dibawah and pastekan ke ruangan html tuh k 
<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
3- dah siap , save !!! preview lepas tuh k :)

NOTE 
pink - letak url cursor korang yg cute tu ek :)
biru - letak link blog korang :)

nah , ni cursor misai tuh :D

http://3.bp.blogspot.com/-DdygGti1I_g/Tj27h8y4qvI/AAAAAAAAAvE/EkFnzR-SDBQ/s1600/bluemustache-LyssaSecret.png
http://3.bp.blogspot.com/-6QcKY94NX6c/Tj27hU529uI/AAAAAAAAAus/P2etkytO-ik/s320/blackmustache-LyssaSecret.png
 
http://1.bp.blogspot.com/-lvPY4O0XqKk/Tj27hjJ_DmI/AAAAAAAAAu0/CQU18GcGqIc/s320/whitemustache-LyssaSecret.png
http://1.bp.blogspot.com/-lRRxzB2k-aM/Tj27hrSbnVI/AAAAAAAAAu8/zD4bQ4nTjMs/s320/pinkmustache-LyssaSecret.png
hope menjadi :)

=GOOD LUCK=




sumber kak Lyssa

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tutorial : Facebook Like Button At Blog


hai !!!
jum buat tutorial :)

nak letak like button dekat blog tak ?
macam isha punya ni..
LIKE PLEASE !!!

lets do the tutorial !!!
follow this step 

1- dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascripts
2- copy this code and paste it on html :)
<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://ishasweetyluvu.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>
3- save it !!!

NOTE 
pink - letak link blog korang ya :) 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Tutorial : Cute Icon For Your Cbox


holla...
keboringgan di sini...
isha upgrade cbox isha..
nampak lagi cute dr sebelum ni :)

ok now isha nak ajar camne nak letak cute icon dalam cbox korang tuh k :) 
siapa yg belum ada chatboxKLIK SINI 

lets do the tutorial 
follow this step !!!

1- KLIK SINI untuk log in
2- tekan option and choose smile 
3- lepas dah tekan smile , nnt dia keluar mcm ni kan ? 
ok.. ikut ni :-
pink - tekan [x] tuh sampai hilang semua warna hijau merah purple 
hijau - lepas tuh . korang pastekan link cute icon tuh dekat kotak warna hijau tuh tau :) kalau link korang dah ada http:// , delete lah http:// yg dekat kotak hijau tuh ek.. 
purple - korang letak lah simbol/code . contoh :) :( :* , kalau tak letak , mcm mana cute icon tuh nak keluar dekat chatbox nnt :) 
merah - yg ni tak letak pun takpe.. tp kalau nak letak boleh lah... bende ni sama je yg mcm warna purple tadi  tp korg kene buat code lain dr warna merah.. tak faham tengok gambar 
jgn tekan publish lagi sebab korang belum letak cute icon lagi..
nah ambil lah cute icon ni :) 

http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/005.gif
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/001.gif
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/016.gif
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/Animation80.gif
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/nosebleed2.jpg
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/015.gif
 
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/001/rabbit-emoticon-006.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-004.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-005.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-007.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/001/rabbit-emoticon-004.gif
copy link2 ni then pastekan ke tempat warna hijau tuh ek :) yg http:// dlm kotak hijau tuh buang ! 
tekan  save changes and PUBLISH 

4- copy kode tuh then ikut sten ni 
Kalau Pernah Ada Chatbox , Delete Kod tuh then Pastekan Kod baru ni ya 
dashboard -> layout -> pilih html/javascript -> save 

hope faham :) 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

Music : Letak Banyak Lagu Di Blog "SCM Player"


annyeong :) 
hehe.. ter-korea lah pula..

ok.. isha dah kenyang.. lol
baru je lepas makan :D

now nak ajar letak lagu dalam blog ...
kali ni korang boleh letak banyak2 lagu..
10 pun boleh :) 
kali ni kita guna SCM Player lah pula yeee

lets do the tutorial !!!
Follow this step :)

1- KLIK SINI dulu . 
2- lepas tuh keluar lah camni kan ? yg no 1 tuh , korang pilih dulu skin yg mana korang nak..
lepas dah pilih tekan next (2)
3 - lepas dah tekan next tuh , nnt keluar lah pula gambar mcm dekat bawah ni..
ni dia suruh korang letak tajuk lagu and link lagu tuh..
link lagu korang boleh dptkan di Youtube . ambil link nya.. tak payah tekan share then embed segala bagai tuh.. tak payah.. ambil link yg diatas sekali k :) 
kalau tak cukup lagi lagu yg korang nak letak , tekan "add more songs" . 
dah siap , tekan next 
4- dah tekan nest tuh , ikut gambar dekat bawah ni k :)
tanda mana yg patut .
yg "placement of player bar" tuh , ikut suka hati korang , kalau korang nak letak atas blog , pilih "top". kalau bawah pilih 'buttom'
and tekan done. 
5- lepas tekan done, nnt keluar lah kod nya . korang copy tau kod tuh
6- ok now.. ikut step ni 
dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript -> paste kan kod tadi -> save !

hope menjadi !!!

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !