Wednesday, 14 November 2012

Tutorial : Tukar Font Di Blog Korang


hai ^_^

ok.. cer tengok sidebar isha ->
cantik tak font dia ?
nak tak font yg lain dr yg lain ?
korang boleh ubah font mengikut tulisan yg korang suka
lets do the tutorial !!

1- Dashboard -> template -> edit html -> Tick expand widget template 
2 - tekan ctrl f (serentak) untuk cari kod ni
#content-wrapper {
3 - jumpa ? good job ! now pastekan kod ni di bawah kod tadi !
 font-family: Harrington;
4- preview kejap , kalau jadi save it !!!

NOTE  
pink - korang tukar lah font yg korang suka :)
nak cari font pergi microsoft word korang.. kat situ kan banyak font yg omey2 ..
hehe..

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

3 305 org comel komen ^_^: