Wednesday, 14 November 2012

Tutorial : Buang Virus Dalam Blog (ver 1)


hai semua

bmok.. this tutorial very important for all bloggers !!!
virus adalah sesuatu yg sangat bahaya di dalam dunia komputer ni *lol dunia komputer
soo.. kalau dah ada virus kene buang !!!
blog korang ada tak virus ?
nak tahu mcm mana blog korang ada virus ?
senang je
lets do the tutorial !!

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed -> tick expand widget template 
2- tekan ctrl f (serentak) untuk korang cari kod kod di bawah ni

mommypinky85
atau
 ripway 
atau
 nikbir


3 - kalau salah satu kod di atas ni ada dekat edit html korang DELETE
sebab bende tuh lah yg menyebab kan virus ada di blog korang !
PLEASE DELETE !

4 - lepas dah delete , save kan :)

now , blog korang dah takde virus ^_^
isha cek semua ni dekat edit html , semua kod ni takde , alhamdulillah :)

PERINGATAN !!!
blog siapa yg guna energy saving mood , korang digalakkan buang tutorial tuh. sebab ada sesetengah code boleh buat blog korang ada virus :) 

hope menjadi

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

2 305 org comel komen ^_^:

  1. Alhamdulillah , Takdak ,, Grr , Gerun gila masa baca benda nih :O

    ReplyDelete