Wednesday, 14 November 2012

Tutorial For Twitter Users : Burung Biru Terbang Di Blog


hai !!
now dekat rumah semua dah tidur ..
me ? haha.. mmg tak la.. 

ok.. this tutorial for twitter users yg nak letak kan link twitter nya di blog
ada macam2 cara , tp yg ni lah paling cute !!!
burung biru boleh terbang sesuka hati dalam blog !!!
jum buat !!!

1- dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript
2- copy code di bawah and pastekan di ruangan html tuh ya 

korang boleh pilih warna untuk burung tu ^_^

BLUE 
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCplect9lI/AAAAAAAAADI/6tK12S_REt8/bluetwit.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>
PURPLE
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovz6HiKI/AAAAAAAAACk/HouI2e4kE9c/purple.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script> 
 RED
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh5.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovySxGkI/AAAAAAAAACo/Q1lEVEwc0h0/red.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "LINK URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>
3- save !! cer tengok ada tak burung tuh dalam blog korang ? 
hehe

NOTE 
Pink - ambil link twitter korang ya
biru - letak link blog korang 
hope menjadi

=GOOD LUCK= 

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment