Wednesday, 14 November 2012

Tutorial : Buat Border Untuk Follower Widget


hai ^_^
di tengahari yg cerah dan agak mendung ni , tekak isha nak minum cool station lah pula...
haih, nak pi beli jauh. time tusyen jela boleh beli sebab time balik lalu depan kedai tuh...
coklat oreo !!!

ok.. now isha nak ajar cara buat border dekat follower widget korang..
isha nak tunjuk contoh , tp line lembab sesangat sekarang ni.. huhu. sorry
korang try jela ek :)

lets do the tutorial !!!

1- Dashboard -> template -> edit html -> proceed -> tick expand widget template 
2- tekan ctrl f (serentak) untuk memudahkan korang cari kod ni 
]]></b:skin>
3- dah jumpa ? ok good job ! now copy pula kod bawah ni dan paste kan DI ATAS kod tadi !

#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
background:#9172EC;
border-bottom-left-radius:25px;
border-bottom-right-radius:25px;
border:2px solid #B93B8F;
}
4- cer preview kejap , kalau jadi save lah ! 

NOTE
pink - kalau tak suka dengan border and background isha dah buat tuh , boleh tukar DI SINI

hope menjadi !!!

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment