Friday, 16 November 2012

Tutorial : Header Kekiri atau Kekanan *mcm blog isha


hai ^_^

nak buat header hover macam isha ke ?
yg bila cursor sentuh header isha ia akan kekanan...
nak ?
jum isha ajar .

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed
2- tekan ctrl f (serentak) untuk cari code ni
h1.title {
atau
 #header h1 {
3- jumpa salah satu kod atas ni ? bagus ! now copy pula code ni then pastekan di atas code tu
*untuk copy url , high-light url , then tekan ctrl c (serentak)
#header:hover {padding-right: 50px;-webkit-transition-duration: 0.5s;}
4- preview dulu.. kalau takde errow , save !!!

NOTE
 purple - yg tuh isha bagi dia kekanan mcm isha.. kalau nak ke kiri tukar jadi left
pink - korang boleh tukar 10 20
biru - kalau nak lambatkan , tukar lah jadi 1 2 or 3 or what ever

kalau tak jadi tanya isha k :) 
hope menjadi lah hendaknya...

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment