Saturday, 17 November 2012

Tutorial : Create Menu Tab (part 1)


hai..

jum buat menu tab nak ?
apa tu menu tab ?
ala... mcm dekat blog isha tu
tutorial tutorial

mcm mana nak buat ?

1 - dashboard -> pages -> new pages 

korang pilih lah nak "blank pages" ke or 
"web address"
blank pages tu mcm page tuh khas untuk korg punya bio korang je . bila org klik , keluar lah bio korang .
web address tuh mcm page tutorial isha . kalau korang klik link , akan buka satu tab baru  
faham sekarang ?

2- korang tulis lah apa yg korang nak tulis dekat page korang tuh.
3- publish 
4- kan ada "shown page as" kan , korang pilih lah nak letak page korang tuh dekat mana
top tabs "atas sekali bawah header" 
side links "dekat sidebar"
dont show "tak keluar pun dekat blog korang"
4 - save arragement !
view lah blog korang !

KLIK SINI pula !

hope menjadi and korang faham ya

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment