Monday, 19 November 2012

Tutorial : Link Hover Ber-Shadow


hoi hoi..
tadi tengok muzik2 ? 
hmm.. isha tengok la.. 
tp tak beberapa best sebab yang terpilih semua yg isha tak minat.. haha
kecuali adira dengan hafiz..  ^_^

ok.. back to the tutor..
isha nak ajar bila cursor korang sentuh link , 
link tuh akan keluar shadow di belakang link tu.
dulu isha ada pakai , now dah delete :)

nak try...
lets do the tutor

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed -> tick expand widget template
2 - tekan ctrl f (serentak) untuk memudahkan korang cari code ni
a:hover {
3 - jumpa tak ? now korang boleh copy code ni and paste dekat bawah code yg korang cari tadi.
*untuk copy code high-light code then tekan ctrl c (serentak)
 background: #000000;
atau 
text-shadow:2px 2px 3px #000000;
4 - preview kejap , kalau tak de arrow , boleh save !

NOTE
pink - boleh tukar warna hover tuh . KLIK SINI

hope menjadi lah ye

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment