Sunday, 11 November 2012

Tutorial : Cute Icon For Your Cbox


holla...
keboringgan di sini...
isha upgrade cbox isha..
nampak lagi cute dr sebelum ni :)

ok now isha nak ajar camne nak letak cute icon dalam cbox korang tuh k :) 
siapa yg belum ada chatboxKLIK SINI 

lets do the tutorial 
follow this step !!!

1- KLIK SINI untuk log in
2- tekan option and choose smile 
3- lepas dah tekan smile , nnt dia keluar mcm ni kan ? 
ok.. ikut ni :-
pink - tekan [x] tuh sampai hilang semua warna hijau merah purple 
hijau - lepas tuh . korang pastekan link cute icon tuh dekat kotak warna hijau tuh tau :) kalau link korang dah ada http:// , delete lah http:// yg dekat kotak hijau tuh ek.. 
purple - korang letak lah simbol/code . contoh :) :( :* , kalau tak letak , mcm mana cute icon tuh nak keluar dekat chatbox nnt :) 
merah - yg ni tak letak pun takpe.. tp kalau nak letak boleh lah... bende ni sama je yg mcm warna purple tadi  tp korg kene buat code lain dr warna merah.. tak faham tengok gambar 
jgn tekan publish lagi sebab korang belum letak cute icon lagi..
nah ambil lah cute icon ni :) 

http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/005.gif
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/001.gif
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/016.gif
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/Animation80.gif
http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Kawaii%20Smilies/nosebleed2.jpg
http://i136.photobucket.com/albums/q192/tamphuonglove/Icons%20cute/015.gif
 
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/001/rabbit-emoticon-006.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-004.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-005.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/hamham-emo-007.gif
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/001/rabbit-emoticon-004.gif
copy link2 ni then pastekan ke tempat warna hijau tuh ek :) yg http:// dlm kotak hijau tuh buang ! 
tekan  save changes and PUBLISH 

4- copy kode tuh then ikut sten ni 
Kalau Pernah Ada Chatbox , Delete Kod tuh then Pastekan Kod baru ni ya 
dashboard -> layout -> pilih html/javascript -> save 

hope faham :) 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

1 305 org comel komen ^_^: