Sunday, 11 November 2012

Music : Letak Banyak Lagu Di Blog "SCM Player"


annyeong :) 
hehe.. ter-korea lah pula..

ok.. isha dah kenyang.. lol
baru je lepas makan :D

now nak ajar letak lagu dalam blog ...
kali ni korang boleh letak banyak2 lagu..
10 pun boleh :) 
kali ni kita guna SCM Player lah pula yeee

lets do the tutorial !!!
Follow this step :)

1- KLIK SINI dulu . 
2- lepas tuh keluar lah camni kan ? yg no 1 tuh , korang pilih dulu skin yg mana korang nak..
lepas dah pilih tekan next (2)
3 - lepas dah tekan next tuh , nnt keluar lah pula gambar mcm dekat bawah ni..
ni dia suruh korang letak tajuk lagu and link lagu tuh..
link lagu korang boleh dptkan di Youtube . ambil link nya.. tak payah tekan share then embed segala bagai tuh.. tak payah.. ambil link yg diatas sekali k :) 
kalau tak cukup lagi lagu yg korang nak letak , tekan "add more songs" . 
dah siap , tekan next 
4- dah tekan nest tuh , ikut gambar dekat bawah ni k :)
tanda mana yg patut .
yg "placement of player bar" tuh , ikut suka hati korang , kalau korang nak letak atas blog , pilih "top". kalau bawah pilih 'buttom'
and tekan done. 
5- lepas tekan done, nnt keluar lah kod nya . korang copy tau kod tuh
6- ok now.. ikut step ni 
dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript -> paste kan kod tadi -> save !

hope menjadi !!!

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

2 305 org comel komen ^_^:

  1. nape tak leyh mainkan lagu tuh..bila bukak blog lagu tak bunyi...and saya tak tau nak buangkan dia...please tolong

    ReplyDelete