Tuesday, 20 November 2012

Tutorial : Create A Polls For Blog


hai anak anak
*sejak bila aku bersalinkan korang -,-lll

ok.. now isha nak ajar camne nak buat polls dalam blog .
polls ? what ? macam ni la
dengan bende ni orang boleh komen pasal blog korang

jum buat !

1- KLIK SINI ! wajib !
2- ikut apa yang gambar ni cakap
1) isi tajuk yg korang suka 
2) isi lah yg macam dalam gambar tuh. ikut suka hati nak letak ayat apa 
3) korang boleh ubah font , lebar , background colour etc . preview dekat tepi tuh . nampak tak yg hitam tuh ? tu preview
4) lepas dah puas hati , tekan bende tuh 

3 - ikut gambar bawah ni
kalau nak yg jenis 1.b tekan "drop down box
copy code tu 
kalau nak yg mcm 1.b yg ni , tekan "tower box"
copy code tu 

cara nak pasang 
1 - dashboard -> layout -> add gadget -> pilih html/javascript
2 - paste kan code yg korang copy tadi dekat ruang html
3 - save

tada.. dah siap.. check blog korang.. try lah vote 

hope menjadi

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

0 305 org comel komen ^_^:

Post a Comment