Tuesday, 6 November 2012

TUTORIAL : Ayat Dibawah Selepas Entry :)


hai.. 
selagi mata isha tak ngantuk.. selagi tuh nak menaip..
ku keseorangan di bilik..
huhuhu

sekarang ni isha nak ajar macam mana nak buat setiap entry ada ayat di bawah
macam penutup laa
setiap karangan kene ada penutup :) 

tengok anak panah tunjuk dekat mana..

ok .. ikut step di bawah ya

1- dashboard -> template -> edit html -> proceed 
2- tick (
<data:post.body/> then paste dekat kotak no 2 ni 
*klik untuk besarkan*
4- jumpa tak ?
kalau dah jumpa copy kod ni pula <hr/><center>AYAT KORUNK</center><hr/> 
kod ni korang paste dekat bawah kod tadi k :) 
5- siap !!! tekan preview dulu.. kalau jadi or takde masalah , baru save yaaa :)

NOTA KEPALA LUTUT
yang warna pink tu , tukar ayat korang sendiri ye..
tengok gambar yg pertama tuh :)

hope menjadi..
bye :)

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

2 305 org comel komen ^_^: