Wednesday, 7 November 2012

Tutorial : Ayat Bergerak Di Menu Bar


holaa
hari ni isha cuti. 
so sepanjang hari yg line wifi takde.. isha tidur je.. ^_^ 
mlm ni tak tahu lah boleh tidur ke tak....

ok.. now nak tunjuk cara buat ayat bergerak dekat menu bar ...
cer tengok isha punya menu bar tuh... bergerak kan.. tuh lah menu bar 
ok.. ikut step ni 

1- dashboard -> template -> proceed -> edit html 
2- tekan ctrl+f (serentak) untuk cari kod ni 
<head>
3- lepas dah jumpa...copy pula kod ni then paste kan di bawah kod tadi 
<script language='JavaScript'>var txt=&quot;TULIS AYAT KORANG DEKAT SINI&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>
4- preview kejap , kalau dah jadi save k :)

NOTE 
pink tuh korang tulis ayat yg korang nak letak dekat menu bar tuh k :) 

=GOOD LUCK=

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

2 305 org comel komen ^_^:

  1. Awokk , Banyak tuto awak , Tuto awak semua yang saya cari , Dan tuto nih MEJADI ! , Thx yoo :)

    ReplyDelete