Tuesday, 14 August 2012

Pesanan Kepada Pengguna Twitter



holla

hari ni isha tak pergi sekolah lagi :)) 
sakit tekak.. pening.. dan mengantuk.. lol

firtsly , sebelum isha mula apa... isha minta maaf dulu :)) 

ok... 
entry kali ni bukan nak bagi korang yang membaca ni sakit hati...
tapi.. ini hanya teguran dari isha...
daripada orang lain kutuk belakang2.. baik isha share dekat blog ni..
sekurang kurangnya boleh jadi pengajaran untuk kita semua...

sebenarnya isha nak komen sikit apa yang korang tweet dekat twitter tuh...
ya, isha tahu kita bebas untuk tweet apa yang kita suka...
tapi pernah ke korang fikir apa yang orang akan cakap pasal tweet korang tuh ??

1 - "aku baru lepas nangis.. sedih laaaa"

tengok ayat dekat atas tuh...
ayat tuh dah selalu sangat isha nampak dekat twitter...
perlu ke korang bagitahu yang korang lepas nangis ?
untuk apa korang bagitahu tentang tuh ?
sebab nak tarik perhatian ?
hahaha...
publisiti murahan !!!

mungkin dia ingat dengan tweet macam tuh orang mudah kasihan dekat dia..
then ramailah yg reply tweet dia tuh...
tanya dia kenapa nangis ?? siapa buat ??
then dia jawab.. baru lepas gaduh dengan bf...
huh...
macam apa je...
seriously isha cakap... isha tak suka k...

2 - "aku rindu dia la... bila dia nak on ni... haih"

 tak payah cakap la... hari2 keluar ayat ni dekat TL isha...
haih..
kenapa isha tak suka ayat ni ??
bukan sebab apa...
bila korang tweet ayat ni... then tentu ada orang reply nak tanya siapa..
time tu lah korang tergedik gedik nak sembunyikan siapa yang korang maksudkan..
lahai...
haha.. menyampahnya isha tengoook.... 
then satu lagi... mesti ada orang syak something dekat korang...
tak pasal2.. fitnah terjadi... 
tak ke dosa ??
haih... 

3 - "aku tahu aku comel - *picture* 

-___-
kalau dekat facebook...
ayat nya macam ni 
"saya tahu saya buruk... tak secomel korang... hmm.. kalau suka like.. kalau tak suka tak pe..."
hahaha...
tapi kalau dekat twitter terbalik lah pula..
syok sendiri katakan...
yang dekat facebook tuh bagus sebenarnya..
sebab dia merendah diri..
tapi tak perlulah sampai mengutuk diri sendiri...
itu dinamakan mengutuk ciptaan Allah SWT ...

isha minta maaf apa yang isha cakap tuh... isha bukan nak bagi korang terasa tapi nak bagi korang tahu apa sebenarnya orang cakap di belakang korang... so korang dah tahu... hope lepas ni hati2 ya nak tweet tuh.. orang zaman sekarang ni.. buat baik pun salah... buat salah lagilah salah... haih... 

 nasihat isha...
kalau korang rasa ada yang kutuk korang dekat twitter.. tp dia tak mantion pun nama korang tapi korang tahu ia ditujukan buat korang...
please... jangan terasa...
think positif ok...
cuba korang fikir positif...
"eh... macam perli aku je ni.. haha.. tak kan nya.. mybe untuk orang lain kut.. lagipun dia tak mantion pun siapa... so buat apa aku nak perasan... "
kalau korang fikir macam tuh... tak delah korang rasa gelabah dan sakit hati ...
:))
ingat k.. always think positif walau apa keadaan sekali pun...

isha selalu cakap macam ni 
" orang yang bijak , akan sentiasa think positif , perfikiran luas dan berfikiran di luar kotak !!! aku lah orang tuh !!!"

korang nak cakap isha ni perasan ke apa ke.. tak kisah lah..
haha..
ayah isha selalu hantar isha pergi dengar motivasi...
salah satu motivasi yg isha ingat...
yg cikgu tuh cakap..
kalau kita nak berjaya dalam ... kita kene yakin apa yg kita buat..
always yakin apa yg kita buat dan kata dalam hati "AKU TAHU AKU BOLEH BUAT !! AKU BOLEH !! AKU BOLEH !!! AKU BOLEH !!!!"
itu yang selalu pegang since keluar dr motivasi tuh...
harap apa yang isha bagitahu ni berguna pada korang yang membaca :))

NOTA KEPALA LUTUT 

isha nak selitkan kpop sikit..
hihihi ^^

about my BEAST :))

tengok video ni...


apa yang isha nak cakapkan dekat sini...
ialah...

B2ST memang friendly guuuy...
isha dah tengok banyak konsert dorang...
memang friendly lah... 
:))

im happy with you guys :)) 

k la... sampai sini je k
panjang2 takut penat pula korang baca :))
hehe..
byebye

Thanks Sebab Baca Entry Isha . LIKE sikit and say Oyeah !

21 305 org comel komen ^_^:

  1. Betul tu . saya pernah dikutuk di twitter dan terang2 memang keluar nama saya di tweets hamba Allah tu . yang boleh saya buat thinks positive and tanya si hamba Allah tu apa yang tak kene . :D

    ReplyDelete
  2. Tak kira lah dimana-mana medium social pun, kenalah jaga sebarang pertuturan. Sebab public kan? Twitter ke, facebook, google + semua sama sahaja :)

    ReplyDelete
  3. Syazwani Badiozaman - kesian nya.. hmm.. sabar jela ek.. perkara dah terjadi... nak buat macam mana.. act fikir positif juga boleh hindarkan kita dari pelbagai jenis penyakit.. sebab kita selalu berfikiran positif je.. :)) F2F adalah cara yg paling terbaik untuk menyelesaikan masalah.. sebab boleh mengelakkan fitnah ... betul kan :))

    ReplyDelete
  4. Amna Shihin - betul !!! sokong !!! public ke tak public ke still kene jaga adab pertuturan tu.. ia mencerminkan siapa diri kita yang sebenar :))

    ReplyDelete
  5. farahin singgah disini :)
    pesttt !! lebih baik awak cakap dengan orang buat tweet2x mcm itu, lagi puas hati kut hehehe
    ini pendapat farahin sahaja ^^y
    maaf mengangu

    ReplyDelete
  6. ❤farahin izzati❤ - singgah laa :)) nnt saya singgah balik.. haha.. cakap mcm tu dekat dorang ?? alamatnya sebelah mata saya lebam masa raya nanti la... hahaha.. tak pe... tak kisah pun apa pendapat awak :)

    ReplyDelete
  7. wah! mmg betol lah isha! tp sy pn pernah gk update mcm tuh. hak3. tp TQVM isha atas nasihat yg sgt berguna ni. mulai skrg, sy akn fikir dulu sblum tweet. tq tq tq. :D

    ReplyDelete
  8. Khairul Anwar - saya tulis apa yang saya nampak je.. saya pun pernah.. hehe.. cuma yg "rindu2" tuh je.. ngee.. welcome22... hahaha.. okok...

    ReplyDelete
  9. saya panjangkan entri ni :

    TAK semua benda kita perlu bagitau dkt org lain. :D
    update status bukan2.

    cth, "saya rindu awak lah"
    - bila org tnya rindu kat sape mule la trgedik2 nk sembunyikan spe. adoii.
    cth, "jelesnye bila tgk dia berdua bersame"
    - bila org tnye sape, xnk bagitau. ape kes. yg gatal pegi update tu spe suruh.
    cth, "saya tau saya tak comel *pic* "
    - ni sje nak suruh org puji dia comel. hak3.
    cth, "aku tgh sedih ni"
    -perlu ke kita bagitau kat org lain yg kita tgh sedih?
    cth, "klau kau tak puas hati, mari la face to face"
    - ni status pasal tak puas hati kat seseorg. kenape kena bgtau sume org yg kita tak puas hati dgn seseorg tu? kan senang klau bgtau je terus sendiri kt org tuh. personal. hntar je la msg kt inbox diorg. tak payah la nk heboh satu planet kan.
    cth, "kau tu dh la buruk, gemok pulak tu"
    - yg ni lg dahsyat, kutuk org dgn care update status. ape la. nk kutuk pn agak2lah.
    cth, "kau igt aku tkut sgt ke kt kau"
    - wah! yg ni, kat facebook bukan main berani lagi. tp kat luar bila jumpa terus lari tak cukup tanah. hak3.
    cth, "aku sayang sgt kat dia la"
    - perlu ke kita bgtau kt org laen kita suke kt seseorg tu? bila org tnya sape mula la glabah xnk bgtau. ape la.

    sy mengaku sy pernah update status mcm ni. sy berjanji tak akan mengulanginya lagi. ni nasihat je tau. jgn ade yg terasa pulak. manusia mudah lupa, jd nasihat-menasihati tu perlu. :D

    klau boleh saya nk letak kt blog saya boleh? idea awk. :D

    ReplyDelete
  10. bagus pasal twitter tu.tak main sgt twitter so x brape nak taw alam twitter.hehe.teruk betul media sosial skrg kn. pubisiti murahan bak kata isha.hehe

    ReplyDelete
  11. Khairul Anwar - waaah... syabas syabas.. haha.. saya tak terfikir pun bende ni... hahaha... bila baca awak punye comment.. mcm org gila dah sbb gelak sorg2.. haha... jgn lah disebabkan entry ni awak berjanji segala bagai.. haish.. mcm saya pula yg salah... tp.. kalau awak janji tak kan buat , bagus la.. :))

    eh.. boleh je :))
    kalau kita share kan bende yg merupakan dakwah.. dapat pahala... :))

    ReplyDelete
  12. Zufar Najib - act twitter dengan fb sama je... :)) eh eh... hahaha.. bukan saya yg cakap.. ayat org lain kemudian saya letak dekat sini XD

    ReplyDelete
  13. ena tak ada twitter tp ena jelik sebb selalu org ckp, kalau kt fb tak boleh nk ngutuk orang kalau kt twitter bebas... Bagi ena, twitter ke fb ke, dua2 laman web social..Once kita bukakan keaiban kita atau org lain, ia kira jatuh haram... MasyaAllah..sbb tu ena dah ade fb dan blog, dah memadai... nice sharing

    ReplyDelete
  14. ✿Lady Ainaa✿ - bagus lah awak tak de twitter... saya buat entry ni bukan nak memburuk burukkan twitter or facebook.. jangan salah anggap ya.. twitter bukan dibuat untuk mengutuk org... setiap perkara yg dibuat pasti untuk tujuan yg baik.. contoh fb.. ada org berdakwah penggunakan fb.. twitter pun boleh juga.. tp yg duk kutuk2 tuh dorang dah salah gunakan laman sosial ni...

    mengumpat dan mengutuk pun dah dikira berdosa.. apatah lagi menfitnah...

    ReplyDelete
  15. kena berjaga2 dalam setiap tindakan kita kat laman sosial.. nanti menyesal dan malu sendiri.. belum lagi saham kat akhirat sana kan.. =)

    ReplyDelete
  16. siap update. singgah la : http://www.kerolnua.co.cc/
    follow twitter jugak eh : https://twitter.com/nuadika

    ReplyDelete
  17. aku HaniAsyira - betul !!! sokong 100% bukan sahaja dalam laman sosial kita kene berjaga jaga , dalam real life pun kene juga k :))

    ReplyDelete
  18. Baekhyun Waifuu - hehe.. thax :)) ini cuma pendapat je.. kalau nak bangkang pun tak pe.. sebab setiap orang lain2 pendapat

    ReplyDelete
  19. Khairul Anwar - amboi.. dah baca dah dia punye entry.. semangat je dia ni :)) nanti saya follow.. jangan lupa follow balik :)) hehe..

    ReplyDelete